Ieder jaar is het de vraag die weer terugkeert. Gaan we dit jaar dan eindelijk ski’s kopen of kiezen we toch voor het gemak om nog een jaar ski’s te huren. Beide opties hebben zo zijn voordelen als zijn nadelen en deze zijn hier beschreven.

Allereerst, ski’s kopen. Vaak oogt dit op het eerste moment als een te grote investering. Een goed paar ski’s kan in sommige gevallen meer dan 500 euro kosten. Daarom nemen veel wintersporters het risico niet om ze zelf aan te schaffen vanwege de hoge aanschafprijs. Echter heeft het kopen van ski’s toch veel voordelen. Zo kun je bij het kopen van ski’s, latten uitzoeken die perfect aansluiten op wat je wilt hebben door middel van te kijken naar je niveau. Ieder paar ski’s is weer anders, dus door de ski’s te kopen raak je er aan gewend en zal het skiën steeds makkelijker gaan naarmate je meer gewend raakt aan ze.  Tenslotte, als je elk jaar gaat skiën, is het na een aantal jaar echt voordeliger om ze te gaan aanschaffen. Je betaalt per jaar gemiddeld gemakkelijk 100 euro per week dat je ski’s huurt. Mocht je dan een paar ski’s kopen van 400 euro, heb je dit bedrag er na 4 jaar al uit. Het kopen van ski’s brengt tenslotte niet alleen maar voordelen met zich mee. Als de ski’s eenmaal zijn aangeschaft, komt er ook onderhoud bij kijken. Ook het meenemen van het materiaal elk jaar weer, kan ook de nodige problemen en irritaties met zich meebrengen.

Daarnaast ski’s huren. Ski’s huren heeft ook verschillende voordelen en nadelen. We beginnen eerst met de voordelen. Omdat de ski’s ieder jaar worden aangevuld, heb je door middel van het huren wel de beschikking over vaak nieuwe modellen. Je kunt ze vanzelfsprekend ook gemakkelijk wissen en op zoek gaan naar ski’s die je echt lekker vindt skiën. Vanzelfsprekend heb je bij het huren van ski’s ook geen onderhoud, dit is voor rekening van het bedrijf waar je ze huurt. Tenslotte hoef je bij het huren van ski’s je ook geen zorgen maken over het meeslepen van het materiaal. Het huren van ski’s kent niet alleen voordelen. Een van de nadelen is dat de ski’s vanzelfsprekend veel gebruikt worden, waardoor de kwaliteit van het materiaal natuurlijk achteruit kan gaan. Een ander nadeel kom je tegen als je in het echte hoogseizoen voor de wintersport ski’s gaat huren. Prijzen kunnen namelijk erg verschillen. Wanneer er veel vraag is naar het huren van ski’s, gooien de verhuurbedrijven gemakkelijk de prijzen van het huren omhoog. Helemaal achteraan: Als je via een reisorganisatie je wintersportvakantie hebt geboekt is het vaak mogelijk voordelig die hen je materiaal te huren. Bijvoorbeeld bij Tui Wintersport is het mogelijk skis en een skihelm te huren. Bij hen zit vaak ook de skipas bij de prijs inbegrepen.